wartos

Babandingan kaunggulan sareng karugian sababaraha cara ngolah utama bahan baku plastik

Nyetak suntik

Prinsip nyetak suntik nyaéta pikeun nambihan bahan butiran atanapi bubuk kana corong mesin suntik. Bahanna dipanaskeun sareng dilebur sareng janten aktip. Dina kamajuan sekrup atanapi piston mesin suntik, éta lebet kana rongga kapang ngaliwatan nozel sareng sistem tuang kapang. , Éta dikeras sareng ngawangun dina rongga kapang. Faktor anu mangaruhan kualitas cetakan injeksi: tekanan suntikan, waktos suntikan, suhu suntikan.

   Kakuatan:

   1. siklus citakan pondok, efisiensi produksi tinggi, sareng gampang otomatis.

  2. Bagian plastik kalayan bentuk anu teu beres, dimensi anu akurat, sareng sisipan logam atanapi non-logam tiasa dibentuk.

   3. Kualitas produk stabil.

   4. Jembar kabiasaan.

   Kalemahan:

   1. Harga alat cetak suntik langkung luhur.

  2. Struktur kapang suntik kacau.

  3. Biaya produksi tinggi, siklus produksi panjang, henteu cocog pikeun produksi batch tunggal sareng alit bagian plastik.

   pake:

Diantara produk industri, produk cetakan injeksi kalebet: suplai dapur (kaléng, bokor, émbér, pot, barang-barang méja, sareng sababaraha wadah), cangkang alat-alat listrik (pengering rambut, beberesih vakum, bahan adun, sareng sajabana), cocooan sareng kaulinan mobil Rupa-rupa produk industri, bagian tina seueur produk sanés, jst.

  Cetakan ékstrusi

  Cetakan ékstrusi: ogé katelah nyetak ekstrusi, éta utamina cocog pikeun nyetak téropopastik, tapi ogé cocog pikeun nyetak sababaraha thermosetting sareng plastik bertulang kalayan mobilitas anu langkung saé. Prosés citakan nyaéta ngagunakeun sekrup puteran pikeun ngusir bahan termoplastik anu dipanaskeun sareng dilebur tina paéh kalayan bentuk penampang anu diperyogikeun, teras éta dibentuk ku alat ukuranana, teras ngalangkungan anu langkung tiis pikeun ngajantenkeun hésé sareng padet janten bentuk penampang anu diperyogikeun. produk.

   Karakteristik prosés:

  1. Biaya peralatan murah;

  2, operasi saderhana, prosésna saderhana dikendali, sareng gampang pikeun ngarengsekeun produksi otomatis teras-terasan;

  3. efisiensi produksi tinggi; kualitas produk seragam sareng rupa;

  4. Saatos ngarobih maot tina sirah mesin, produk atanapi produk semi-réngsé kalayan sagala rupa bentuk cross-sectional tiasa dibentuk.

   pake:

  Di daérah Nyawangperencanaan produk, cetakan ékstrusi gaduh applicability kuat. Produk anu diekstrusi kalebet pipa, pilem, batang, monofilamen, sabuk datar, jaring, wadah kerung, windows, pigura panto, pelat, cladding kabel, monofilamen sareng bahan-bahan profilina anu sanés.

   niup kapang

Blow molding: bahan thermoplastic molten extruded tina extruder ieu clamping kana kapang, teras hawa ditiup kana bahan. Bahan cair ngalegaan dina pangaruh tekanan hawa sareng taat kana tembok rongga kapang. Cooling sareng solidification janten metode bentuk produk anu dipikahoyong. Blow molding dibagi kana dua jinis: pilem niupan sareng niup kerung:

   Tiupan pilem:

Tiupan pilem mangrupikeun prosés ngaluarkeun plastik molten kana tabung ipis silinder tina celah sirkular tina maot tina extruder, sareng niupan hawa anu dikomprés kana rongga jero tabung ipis tina liang tengah paéh pikeun ngébréhkeun tabung ipis ka diaméterna. Pilem pipa anu langkung ageung (biasa dikenal salaku tabung gelembung) digulung saatos didinginkan.

   Citakan niup kerung:

   Cetakan suwung kerung mangrupikeun téhnik kapang sekundér anu ngagunakeun tekanan gas pikeun ngembang parison sapertos karét ditutup dina rongga kapang kana produk suwung. Mangrupikeun cara pikeun ngahasilkeun produk plastik suwung. Numutkeun ka cara manufaktur anu béda-béda di parisons, cetakan niup kerung kalebet cetakan blow extrusion, molding blow injection, sareng molding blow blow.

(1) Cetakan blow extrusion: Cetakan blow extrusion nyaéta ngagunakeun extruder pikeun ngusir parison tubular, clamp kana rongga cetakan sareng segel handapeun nalika panas, teras ditiupkeun hawa anu dikomprés kana rongga jero tabung kosong pikeun citakan inflasi.

   (2) Nyuntik niup cetakan: Parison anu dianggo diwangun ku nyetak suntikan. Parison tinggaleun dina kapang inti tina kapang. Saatos nutup kapang ku cetakan niup, hawa anu dikomprés diwanohkeun tina kapang inti pikeun ngagaleuh parison, tiis, sareng demold produk pikeun kéngingkeun produk.

(3) Stretch blow molding: Tempatkeun parison anu parantos dipanaskeun kana suhu manjang dina cetakan blow, regangkeun sacara bujur sareng rod peregangan, sareng regang sareng kembungkeun sareng hawa anu dikomprés dina arah transverse pikeun kéngingkeun pendekatan Produk.

   Kakuatan:

  Produkna gaduh kandel témbok seragam, beurat handap, kirang post-processing, sareng juru limbah alit; éta cocog pikeun produksi skala ageung produk presisi.

   pake:

   Citakan pilem niup utamina dianggo pikeun ngadamel cetakan palastik ipis; cetakan niup berongga utamina dianggo pikeun ngadamel produk plastik kerung (botol, tong bungkus, kaleng semprot, bak bahan bakar, kaléng, cocooan, jst). Ka

 

Tulisanana dihasilkeun tina Industri Plastik Lailiqi. URL tina tulisan ieu: http://www.lailiqi.net/chuisuzixun/548.html


Waktos Post: Apr-20-2021